Malzemeler
1 paket ınstant maya
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi
Beyaz peynir
Maydanoz
Yufkanın üzerine sürmek için
1 paket margarin
Yapılısı
Karıştırma kabına ılık süt ve maya eklenip karıştırılır
2 yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır.Bir bütün yumurta ve iki yumurta akı süte eklenir.
Sıvıyağ,tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamur ılık ortamda yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur eşit bezelere bölünür hazırlanan beze 4mm kalınlığında açılır.
Üzerine eritilmiş margarin süzülür ve peynirli harç serpilir.
Yufkayı rulo sarıp 3 parmak kalınlığında aralıklarla kesilir
Yağlanmış tepsiye çörekler yan yana dizilir.
Sıcak ortamda yarım saat tepsi mayası yapılır yada fırını 120 dereceye ayarlayıp
10 dakika ısıtılıp sonra fırının ayarını kapatıp tepsiyi 15 dakika mayalanması için fırında tutulur.
Sürenin sonunda mayalanan çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış
180 dereceli fırında çörekler kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder