Buharda Ispanaklı Börek Tarifi, Buharda Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır


Malzemeler
2 yumurta
2 su bardağı un
Tuz,su
İç harcı
1 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
Sıvıyağ,tuz,karabiber
Üzeri için
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Unu ve yumurta hamur yoğurma kabına alınır, tuz ve azar azar su ilave ederek hafif sert bir hamur
 hazır (mantı hamuru kıvamında) hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve 10 dakika dinlendirilir.
İç harç için sıvıyağ tavaya alınır doğranmış soğan ve kırmızı biber eklenip birlikte kavrulur.
Ayıklanıp yıkanmış ve suyunu süzmüş ıspanakda soğranıp soğana ilave edilerek birlikta 2 dakika daha kavrulur ocaktan alınca tuz ve karabiber eklenir.
Hazırlanan iç malzeme soğutulur.
Hazırlanan hamur yufka büyüklüğünde açılır iç harç yufkanın üzerine serpilir ve sıkıca rulo
sarılıp dilimlenir.
Buhar tenceresine dipdibe dizilir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 45-50 dakika orta ateşte börekler pişirilir.
Arada bir kontrol edin verdiğim süreden daha az yada daha uzun süredede pişebilir ocağın durumuna bağlı
 Pişen börekleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve sıcak servis yapılır.


Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder