Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
3 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz,karabiber,fesleğen
İç malzemesi
1 kase susuz tarafından yoğurt
2 diş sarımsak
1 küçük kavanoz garnitür
Yapılışı
Ispanaklar ayıklayıp yıkanır ve haşlanır daha sonra suyu süzüp elinizle iyice sıkılır ve rondoda püre yapılır.
Yumurtaların sarısını ve akını ayrılır.
Çırpma kabına yumurtanın sarısını ve püre olan ıspanağı alıp çırpılır.
Ardından un,galeta un,sıvıyağ ve baharatları ekleyip iyice karıştırılır.
Yumurtanın akını ayrı bir kaba alıp üzerine bir fiske tuz ekleyerek mikserle kar haline gelene kadar çırpılır.
Kar haline gelen yumurta akını diğer karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırılır
bu aşamada tahta kaşık kullanmak gerekiyor yoksa yumurta akı söner.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışım dökülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Pişen ıspanağı kağıdı ile sarıp pulo yapılır ve soğumaya bırakılır.
Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
Soğuyan ıspanak rulosu açılıp içine yoğurt sürülür üzerine garnitür serpilir ve
rulo sarılıp kağıttan çıkartılır.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirildikten sonra dilimleyip servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder