Pankek Tarifi, Pankek Nasıl Yapılır


Malzemeler
2 adet yumurta
 1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 5 çorba kaşığı tepeleme dolu un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır
Şekerin erimesi için sütü ılıtıp yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin
Sıvı yağ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın
Unu azar azar ekleyip iyice çırpın kıvamı koyu ama akıcı kıvamda olacak
Hamuru 10 dakika dinlendirin
Küçük bir tavayı çok az yağlayın tavayı ısıtın
Bir kepçe hamurdan tavaya koyup kısık ateşte iki taraflı pişirin
Çikolata,bal veya reçel ile servis edin
Dikkat edin çabuk pişiyor
Unu yavaş ekleyin kullandığınız yumurta büyük veya küçük olabileceği için unu az veya fazla alabilir

Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder