Malzemeler
3 adet yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy elma
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmaları soyup küp küp doğrayalım ve tavaya alalım
Elmanın üzerine 3 çorba kaşığı şekeri ilave edelim ve elmalar dağılmayacak şekilde hafif pişirelim
Ocaktan aldığımız elmanın üzerine tarçın ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım ve yumurta beyazlaşıp kabarana kadar çırpalım
Süt,sıvı yağ ve cevizi yumurtaya ekleyelim ve karıştıralım
Un,kabartma tozu ve vanilyayı elekden geçirip sıvı karışıma ekleyelim karıştıralım
En son pişirdiğimiz elmaları karışıma ekleyelim ve spatula ile elmaları ezmeyecek şekilde karıştıralım
Yağlanmış tepsiye karışımı boşaltalım önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında kekimizi pişirelim
0 yorum:
Yorum Gönder