Kandil Simidi Tarifi, Kandil Simidi Nasıl Yapılır


Malzemeler
200 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta sarılası hamura akı üzeri için
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Yumurta akı
Susam
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve yumurta sarısını alıp iyice karıştırın
Ardından şeker,tuz,sirke,mahlep ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan küçük parça kopartın ve simit şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
Bütün hamur bitince çırpılmış yumurta beyazını fırça ile simitlerin üzerine sürün
Bir kaseye susamı alın yumurta akı sürdüğünüz simidi susamın içine atıp susama bulayın ve
tekrar tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder