Antepli Fıstıklı Islak Kurabiye (Browni) Tarifi, Antepli Fıstıklı Islak Kurabiye (Browni) Nasıl Yapılır

Malzemeler
250gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz Antep fıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti İçin
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi alın ve karıştırın
Kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin
Bir kabın içine sıcak su ve şekeri alın karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın ve soğutun
Fırından çıkan sıcak kurabiyeyi soğuk şerbetin içine atın 4-5 saniye tutup çıkartın ve bir tepsiye dizin
Bütün kurabiyeler bitince şerbet kalırsa kurabiyelerin üzerine gezdirin
4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Not:Şerbeti kaynatmadan hazırlıyoruz

Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder