Malzemeler
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket ınstant maya
Un
İç harç için
Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Beyaz peynir
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık su ve mayayı alıp karıştırın
Yumurta,yoğurt,sıvı yağ,tuz ve kekiği ekleyip malzemeleri iyice karıştırın
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
üzerini örtüp ılık ortamda 35-40 dakika mayalandırın
Bir kaba ezilmiş peynir ve zeytini alıp karıştırın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur alın ve elinizde hafif açın
ortasına iç malzemeden koyup kapatın
Hazırlanan poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika tepsi mayası yapın
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında poğaçaları pişirin
0 yorum:
Yorum Gönder