Zebra Kek Tarifi, Zebra Kek Nasıl Yapılır


Malzemeler
3 adet oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao+3 yemek kaşığı süt
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker bir kaba alınır yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar yaklaşık 2 dakika kadar çırpıyoruz
Ardından süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz
Un ve kabartma tozunu eleyip sıvı karışıma ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz
Hazırlanan hamuru ikiye bölüyoruz ve birisine 2 kaşık kakao ve 3 çorba kaşığı sütü ekleyip karıştırıyoruz
Süt eklememizdeki sebep kakao hamura eklendiğinde katılaşaktır ve sade hamurdan daha sert olacağı için
3 kaşık süt ile kıvamını ayarlıyoruz
Şimdi tabanı yağlı kağıt ile kaplanan kalıbımızın tam ortasına 2,5 kaşık sade hamurda koyuyoruz
Sade hamurun tam ortasına 2,5 kaşık kakaolu hamur koyuyoruz
İki renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile hamuru bitiriyoruz
Hamuru her defasında kalıba döktüğünüzde sakın kaşıkla düzeltme yapmayın şekiller hamur yayıldıkça  oluşacak
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekimizi pişiriyoruz
Keki fırına koydukdan sonra ilk 20-25 dakika kesinlikle fırını açmıyoruz yoksa kekimiz çöker 
Sonra fırını açıp bir kürdanı keke batırın kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir
Kürdan hamur çıkarsa biraz daha fırında tutun ve tekrar kontrol edin pişmişse fırından alın
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder