Malzemeler
1 kg kırmızı erik
1 kg toz şeker
1 adet limon
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Öncelikle erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartalım ve tencereye alalım.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyelem kaynamaya başlayınca ocağı kısalım sık sık karıştırarak erikler
yumuşayıncaya kadar pişirelim.(karıştırmayı unutmayın hemen tabanına tutuyor)
Yumuşayan erikleri blendırdan geçirelim.
Eriklerin kabukları kalın ise blendırdan geçirdikten sonra süzgeçten geçirin
benim kullandığım eriklerin kabukları çok ince olduğu için daha kaynarken eridi
Blendırdan geçirdiğimiz eriklerin üzerine şekeri ekleyip tekrar ocağa alalım
Marmelatımız kaynamaya başladığıda ocağı biraz kısalım ve üzerinde oluşan köpükleri alalım
Sakın marmelatınızı ocağın üzerinde bırakıp gitmeyim hemen dibi tutuyor
Kıvamına bakmak için reyhan arkadaşımın dediği yöntemi uyguladın daha kolay oldu
Marmelatı ocağa koyduğunuzda buzluğa düz bir tabak koyun marmelatın
kıvamına bakmak için tabağı buzluktan alın ve 1 çay kaşığı üzerine marmelat koyun ve 1 dakika bekletip
kıvamına bakın isediğiniz kıvama gelmiş ise limonunu sıkın 1 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın
Ben bu esnada marmelatı konserve gibi sıcakken kavanoza doldurdum ve yeni kapakla kapatıp ters çevirdim
1 gün bu şekilde bekletim soğuyunca kapakları kontrol edip serin yere kaldırdım
Marmelatı hemen tüketmiyeceğim için bu şekilde yaptım
0 yorum:
Yorum Gönder