Mercimekli Haşhaşlı Börek Tarifi, Mercimekli Haşhaşlı Börek Nasıl Yapılır


Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı haşhaş ezmesi
Sıvı yağ
İç malzemesi için
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
Tuz,karabiber,pul biber,nane,kimyon
Hazırlanışı
Yeşil mercimek yıkanır tencereye alınır, üzerine sıcak su eklenir yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Tavaya sıvı yağ alınır yemeklik doğranmış soğan eklenir kavrulur.
Haşlanmış mercimek ilave edilir 5-6 dakika kavrulur baharatlar ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır
Haşhaş bir kaba alınır üzerine sıvı yağ ilave edilerek inceltilir(akışkan bir kıvam olacak)
Yufkanın biri tezgaha serilir üzerine haşhaş karışım yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür
İkinci yufka haşhaş sürülen yufkanın üzerine serilir ve yufka 12 eşit parçaya kesilir
Yufkanın geniş tarafına mercimekli haçtan konur sigara böreği gibi sarılır yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Diğer yufkada aynı şekilde hazırlanır.
Kalan haşhaşlı karışım sarılan böreklerin üzerine sürülür,önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder