Malzemeler
3 adet kemer patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
Galeta unu
8-9 taze yeşil soğan sapı
Sıvı yağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ince dilimlenir,10-15 dakika tuzlu suda bekletilir
Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar nazikce sıkılır ve mutfak havlusunun üzerine alınır
Sıvı yağ tavaya alınır kızdırılır
Yumurta bir kanın içine kırılır tuz eklenir çırpılır
Patlıcanlar önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulunur ve kızartılır
Patlıcanlar peçete üzerine alınarak, fazla yağı alınır
Bir kabın içine ezilmiş sarımsak,süzme yoğurt,tuz,kekik ve közlenip iri doğranmış biber eklenir karıştırılır.
Soğan saplarını bir kaba alınır üzerine sıcak su dökülür çıkartılır
Patlıcanın uç kısmına bir kaşık yoğurtlu karışımdan konur rulo sarılır,soğanla bağlanıp servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder