Malzemeler
1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
3,4 su bardağı un
Üzeri için
1 çay bardağı toz şeker
Sürülebilir krem çikolata
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına margarin,pudra şekeri ve yumurta alınır karıştırılır
Kakao,tuz ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
Unu kontrollü olarak yavaş yavaş eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur kopartılır yuvarlanır toz şekere bulanır yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dizilir,ortasına işaret parmağı ile çukur oluşturulur.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra ortasına çikolata konur ve servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder