Valide Sultan Çorbası Tarifi, Valide Sultan Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler
1,5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 su bardağı et suyu
3-4 su bardağı su
Köftesi için
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Galeta unu
Tuz,karabiber
Sosu için
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Hazırlanışı
Kıyma,rendelenmiş soğan ve baharatlar bir kaba alınır galeta unu ekleyerek kıvamı ayarlanır ve iyice yoğurulur
Hazırlanan karışım dolapta 20 dakika dinlendirilir ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır
Tencereye yoğurt,yumurta ve un alınır iyice çırpılır
Üzerine 3 su bardağı su ve et suyu  ilave edilir kaynayana kadar karıştırılır
Çorba kaynamaya başladığında köfteler ve tuz eklenir yavaş yavaş karıştırılır ve kaynamaya başladığında ocak kısılır 10 dakika pişirilir
Sosu için tavaya tereyağ alınır eriyince nane eklenir
Servis tabağına alınan çorbanın üzerine sos gezdirilir servis edilir
Not: çorba koyu olursa üzerine biraz sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlaya bilirsiniz
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder