Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
Tuz,karabiber,pul biber,kekik
Beşamel sos için
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,muskat rendesi
Üzeri için
1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğsü haşlanır didiklenir
Patates ve havuç küp küp doğranır ayrı haşlanış
Beşamel sos için bir tencerede tereyağ alınır eritilir.
Unu ilave ederek sararana dek karıştırılır ve süt eklenir.
Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir
Kaynayan sos ocakdan alınır karabiber,tuz ve muskat rendesi eklenir karıştırılır
Haşlanıp didiklenen tavuk ve sebzeler bir kaba alınır baharatlar ilave edilir ve harmanlanır
Yağlanmış fırın kabına tavuklu karışım alınır üzerine beşamel sos gezdirilir
Önceden ısıtılmış 195 dereceli fırına 10 dakika tutulur ve fırından alınır üzerine kaşar
rendesi serpilir ve kaşar kızarana kadar fırınlanır
0 yorum:
Yorum Gönder