Sucuklu Açma Pizza Tarifi, Sucuklu Açma Pizza Nasıl Yapılır

Malzemeler
1 paket ınstant maya
1 su bardağı ılık süt
 1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
150 gr oda ısısında margarin
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Sucuk
Domates
 Yeşil biber
Kaşar rendesi
Yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt,su,maya alınır ve karıştırılır.
Ardından sıvıyağ,tuz,şeker ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur oda sıcaklığında yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
Margarinden çay kaşığı kadar parça alınır ve beze margarin ile birlikte biraz açılır
sonra sararak rulo yapılır ve iki ucu birleştirilir.
Hazırlanan hamurlar fırın tepsisine yerleştirilir ve 10 dakika tepsi mayası yapılır.
Tepsi mayası yapılan hamurun kenarları yukarıda kalacak şekilde parmak ucuyla bastırarak tabanı kapatılır
Domates dilimlenir ve hamurun ortasına bir tane konur üzerine sucuk ve sonra biber konur
en üstüne kaşar rendesi konur.
Pizzanın kenerına yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder