Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Kakao
Yapılışı
Karıştırma kabına margarin pudra şekeri ve yumurta alınıp iyice karıştırılır. Sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Hamurdan yumurta iriliğinde parça alınıp kakao ilave ederek yoğurulur. Sade hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlanır avuç içi ile hafif bastırıp tepsiye dizilir. Kakaolu hamurdan uzun şeritler yapılıp kurabiyenin üzerine şekil verilir. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir üzeri fazla kızarmadan fırından alınır
0 yorum:
Yorum Gönder