Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı sirke
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için
ceviz
Üzeri için
200 gr margarin
Hamuru açmak için
Nişasta(buğday)
Şerbeti
2.5 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayıp soğutalım.
Yoğurt,sıvıyağ,sirke ve yumurtayı kabın içine alıp karıştıralım. Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hamuru 18 bezeye bölelim üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim. Bezeleri nisasta ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek üst üste koyup hepsini birlikte açalım. arada açarken alt üst ederek açalımki altta kalan taraf küçük kalmasın. Açılan yufkayı istenilen büyüklükte karelere keselim. karelerin bir köşesine iri kırılmış ceviz koyup üçgen kapatalım yağlanmış tepsiye didelim. Margarini eritip üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında şöbiyetlerin üzeri pembeleşene kadar kızartalım ve fırından alalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturalım.
0 yorum:
Yorum Gönder