Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
1 su bardağı süt
Kreması İçin
2 su bardağı süt
Bir paket krema(200 ml)
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker köpürüp kabarana kadar çırpılır.Sonra süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir karıştırılır
Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamuru dökülür önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir
Kek pişerken kremayı hazırlayalım
Süt,şeker ve un tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir
ocaktan alıp arada karıştırarak ılınmaya bırakın
Krema pişince koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor panik yapmayın kremayı ekleyince kıvam alacak.
Pişen keki fırından alıp 2-3 dakika bekletin üzerine sütü eşit şekilde gezdirin
Muhallebi ılınınca üzerine kremayı ekleyip mikserle çırpın
Hazırlanan kremayı ılınan kekin üzerine yayın muhallebinin üzerine bolca kakao eleyin.
4-5 saat dinlendirip servis yapın mümkünse bir gece bekletmenizi tavsiye ederim
0 yorum:
Yorum Gönder