Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı pudra şekeri
80 gr oda ısısında yumuşamış margarin
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket ınstant maya
Un
İç malzemesi
Çokokrem
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır karıştırarak eritilir
Oda ısısında yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta ilave edilir karıştırılır
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında
pürüzsüz bir hamur hazırlanır üzeri kapatılır ılık ortamda 45-50 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamur 4 eşit bezeye ayrılır.
Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır üzerine çikolata sürülür
Üzerine çikolata sürülen hamurlar üst üste konur yani dört kat oluyor
Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır (şekil verdikten sonra tepsiye almak zor oluyor)
Çöreğimizin şeklini fırın tepsisinde vereceğiz
Hamurun tam ortasına küçük bir kase konur resimde görüyorsunuz kasenin izi çıktı
Ortaya gelmeyecek şekilde resimde görüldüğü gibi önce dörde kesilir
Daha sonra sekiz eşit parçaya kesilir
Ve en son hamur 16 parçaya kesilir
Kesilen dilimler 3-4 kez kıvırarak burulur ve uç kısımlar açılmaması için birleştirilir
Çöreğin üzerine yumurta sarısı sürür 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir
AFİYET OLSUN:))
Not: Çörek sıcakken yenmesini tavsiye ederim soğuduktan sonra içindeki çikolatadan dolayı biraz sertleşiyor
Çöreği tüketeceğiniz zaman mikrodalga fırında veya norman fırında biraz ısıtırsanız fırından yeni çıkmış gibi çörekler yumuşacık oluyor
Mayalı hamurlarda hamurun kıvamı ve mayalanma aşaması çok önemli
0 yorum:
Yorum Gönder