Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 yumurta (sarısı üzeri için)
Un
Ara kat için
75 gr oda ısısında yumuşamış margarin
İç malzeme için
Beyaz peynir
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt,su ve mayayı alıp eritin
Yumurta akı,sıvı yağ,şeker ve tuz ekleyerek karıştırın
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın
Hazırlanan hamuru 8 eşit bezeye bölün
Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açılın üzerine yumuşak margarin sürülün
Yağlanan hamurları üst üste koyun en üstteki hamur yağlamayın
Hamuru fazla ezmeden merdaneyle 60-70 cm çapında açın
Açılan hamuru önce 4 parçaya sonra 16 parça olacak şekilde kesin
Kesilen parçanın geniş tarafına peynir koyun kenarları hafif içe doğru kapatıp sarın
Hazırlanan poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 30-40 dakika
mayalanmaya bırakın
Sürenin sonunda üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin
0 yorum:
Yorum Gönder