Malzemeler
3 yumurta
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
50 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kase ezilmiş beyaz peynir
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
3 yumurta
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
50 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kase ezilmiş beyaz peynir
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
Tuz
Yapılışı
Eritilmiş tereyağı ve yumurta karıştırma kabına alınır iyice çırpılır.
Eritilmiş tereyağı ve yumurta karıştırma kabına alınır iyice çırpılır.
Ardından yoğurt,peynir,maydonoz,tuz ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır.
Yufkanın biri tezgaha serilir üzerine bir kepçe karışımdan konur yayılır.
Üzerine ikinci yufka serilir bir kepçe karışımdan yayılır.Üçüncü yufkada üzerine serilir aynı işlem yapılır.
Bir kenardan başlayarak rulo sarılır ortadan ikiye kesilir dondurucuda 20-25 dk bekletilir biraz donması ve kolay dilimlenmesi için
Dolaptan çıkan börek dilimlenir yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülen börekler önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder