Dızmana Tarifi, Dızmana Nasıl Yapılır

Tüm izleyenlerime ve sayfamı ziyarete gelen misafirlerime kucak dolusu sevgiler selamlar
Bu tarifim ile on beş yirmi gün ara veriyorum tayinimiz çıktı  eee ev taşınacak çok işim var çok:))
en kısa zamanda buluşmak dileği ile kendinize iyi bakın sevgili dostlar
Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç malzeme için
Beyaz peynir
Maydanoz
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Un bir kaba alınır üzerine tuz ve şeker eklenir
Unun ortası açılır maya eklenir azar azar ılık su eklenerek kulak memesinden
 biraz yumuşak bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri örtülür yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde beze yapılır hafif açılır iç harçdan konur
ve kenarları ortada birleşecek şekilde büzülerek yuvarlanır
yağlanmış tepsiye dip dibe dizilir
Bir kaseye yumurta,yoğurt ve sıvı yağ alınır iyice çırpılır
Hamurun üzerine sos gezdirilir 15 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 195 dereceli fırında pişirilir




Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder