Malzemeler
4 adet yufka
4 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harç için
300 gr kıyma
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 denet ıspanak
1 çorba kaşığı salça
Tuz,sıvıyağ,kara biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Tavaya sıvıyağ alınır küp doğranmış soğan eklenir kavrulur.
Tavaya sıvıyağ alınır küp doğranmış soğan eklenir kavrulur.
Ardından kıyma ilave edilir kavrulur.
Kavrulan kıymaya salça ve karabiber eklenir karıştırılır.
Ispanaklar yıkanır ince kıyılır ve kıymaya eklenir kavrulur ve ocaktan alınır
Tereyağ eritilir sıvıyağ eklenir karıştırılır.
Tezgaha yufkanın biri yayılır üzerine yağ karışım sürülür.
İkinci yufka yağlanan yufkanın üzerine serilir ve tekrar yağ sürülür yufka 8 eşit parçaya kesilir.
Yufkanın geniş tarafına ıspanaklı harçtan konur kenarlar içe doğru kapatılır ve gevşek olayak sarılır yağlanmış tepsiye alınır.
Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan böreğin üzerine yumurta sarısı sürülür bol susam serpilir ortadan bıçakla biraz yarılır.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:))
0 yorum:
Yorum Gönder