Malzemeler
1 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı telşehriye
2 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tavuk bulyon
Tuz,pulbiber,nane
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Kırmızı mercimek ve pirinç yıkanır bir kaba alınır üzerine sıcak su ilave edilir ve yarı diri kalacak şekilde haşlanır.
Tencereye tereyağ ve biraz sıvıyağ alınır küp doğranmış soğan eklenir ve biraz kavrulur.
Ardından un ve tel şehriye ilave edilir ve biriki çevrilir salça,nane ve pulbiber eklenir ve karıştırılır.
Bu esnada malzemeler toparlanır biraz soğuk su ilave edilir ve karıştırılarak malzeme açılır
Haşlanan mercimek,pirinç ve sıcak su ilave edilir tavuk bulyon ve tuz eklenerek çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder