Yarım kg börülce
2 domates
1 limon suyu
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
Börülceleri ayıklayın. İyice yıkayıp,ortadan ikiye kesin tencereye alın.
Domatesi yıkayın kabuğunu soymadan üzerine birkaç çizik atın ve tencereye
koyun üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun bir tutam tuz atın.
Tencerenin kapağını kapatıp börülcel ve domatesi birlikte haşlayın.
Börülceler iyice yumuşayınca suyunu süzün.
Haşlanan ve kabukları ayrılmış domatesi rendeleyin.
Sarımsakları ezin ve limon suyu,sirke ve zeytinyağını bir kapta karıştırın börülceye
ekleyin ve karıştırın.Servis tabağına börülceleri alın üzerine domates rendesini
ekleyip servis yapılır
ekleyip servis yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder