Peynirli Pide Tarifi, Peynirli Pide Nasıl Yapılır


Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya
Tuz
Un
İç harcı için
Peynir
 Maydanoz
2 adet yumurta (sarıları pidenin üzeri için)
Üzerine sürmek için
Tereyağ
Hazırlanışı
Sıvı malzemeliri ve mayayı bir kaba alalım ve karıştıralım
Tuz,şeker ve azar azar un ilave ederek kıvamlı hafif ele yapışan bir hamur hazırlayalım
Hamurun üzeri kapatarak ılık ortamda 40-45 dakika mayalanmaya bırakalım
İç harç için
Peynir,maydanoz ve yumurta akları bir tabağa alıp karıştıralım
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezer hazırlayalım
Hazırlanan bezeler oval açılım ortasına iç malzemeden yayıp hamurun kenarlarını harcın
üzerine doğru kapatalım pide şekli verelim
Hazırlanan pideleri yağlanmış tepsiye alalım üzerine yumurta sarısı sürelim ve 15 dakika tepsi mayası yapalım
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirelim
Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürelim
AFİYET OLSUN:)
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder