Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır

Malzemeler
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı yoğurt
100 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı sirke
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 demet dereotu sadece yaprakları
1 paket kabartma tozu
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Hazırlanışı
Bir kaba 2 su bardağı un,ince kıyılmış dereotu,sıvıyağ,margarin,yoğut,yumurta,tuz alınır
karışım iyice yoğrulur.
Sirkenin içine kabartma tozu ilave edilir kabarınca hamura ilave edilir.
Diğer 1 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır
Un az gelirse kontrollü bir şekilde biraz daha un ekleyin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır şekil verilir fırın tepsisine yerleştirilir
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür haşhaş serpilir
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında poğaçaların altı ve üzeri iyice kızarada kadar
 pişirilir

Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder