Açma Tarifi, Açma Nasıl Yapılır

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 küçük paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
Tuz, un
Yapılışı
ılık su bardağa alınır maya ve şeker ilave edilir karıştırılarak eritilir ve kabarmaya bırakılır.
Kabaran maya karıştırma kabına alınır süt, sıvıyağ, tuz ilave edilerek karıştırılır. Azar azar un ilave edilir kulak memesinden daha yumuşak ele yapışacak kıvamda hamur hazırlanır üzeri kapatılarak mayalandırılır. Elinizi sıvıyağa batırıp mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünda
iki tane beze yapılır hamurun birisini bir karış uzunluğunda rulo yapılır aynı işlem diğer hamurada yapıp iki ruloyu yanyana kayup kıvlılır ve iki ucu ortada birleştirerek simit şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir 15 dakika tepsi mayası yapılır üzerine yumurta sarısı sürülüp
Önceden ısıtılmış 190 derecede pişirilir.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder